Groene Workshop 
8-3-2010 - Uitnodiging, Groen, Ymere
door Redactie
We meldden het al eerder in de Agenda: op zaterdag 13 maart wordt er in het Rozenprieel wederom een groene workshop georganiseerd.

De workshop "Geveltuinen aanleggen" die het GGRG en Ymere vorig jaar organiseerden was een groot succes. Daarom wordt op zaterdag 13 maart opnieuw een workshop aangeboden. Dit jaar “Tegen de muur! of In de bak!”. In deze workshop leert u meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden om meer groen voor uw huis aan te brengen.



Klik hier om de rest van dit artikel te lezen...
reactie toevoegen ( 3415 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel

Gebiedsvisie Rozenprieel in de maak 
3-3-2010 - Gemeente, Openbare ruimte, Wijkraad, Ymere, Gebiedsvisie
door Redactie
De gemeente Haarlem en woningcorporatie Ymere werken samen aan een gebiedsvisie op het Rozenprieel. Ze laten gezamenlijk een visie maken over de toekomst van onze wijk.
Deze gezamenlijke aanpak moet leiden tot een beter woon- en leefklimaat in de buurt. In de visie wordt aangegeven welke ingrepen de komende jaren moeten plaatsvinden om dat te bereiken.

In de gebiedsvisie wordt onder andere aandacht besteed aan:

- De positie van het Rozenprieel ten opzichte van zijn omgeving. Vooral worden in dit verband van belang geacht: de binnenstad en het Spaarne.

- De ruimtelijke kwaliteit van de wijk in al zijn geledingen.

- De ontwikkelingskansen van gebouw Koningstein en het gebied daaromheen.

- De mogelijkheden voor verbetering voorzieningenstructuur van het blok dat omsloten wordt door Bakkerstraat, Kamperstraat, de Keystraat en de van Zompelstraat.

- De wenselijkheid van meer differentiatie in de bestaande woningvoorraad en daarin mede te betrekken de ontwikkelmogelijkheden van het blok omsloten door Linschotenstraat, Kamperstraat, Barendsestraat en Rozenprieelstraat alsmede het blok omsloten door Kamperstraat, van Marumstraat, Asterstraat en Wintertuinplein.

Hieronder een kaartje met daarop deze aandachtsgebieden:


Gebiedsvisie Rozenprieel weergeven op een grotere kaart

Klik hier om de rest van dit artikel te lezen...
1 reactie ( 2204 keer bekeken )   |  permalink

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 
reactie toevoegen ( 2213 keer bekeken )   |  permalink

Gelukkig hebben we de foto's nog....  
2-3-2010 - Gemeente, Parkeren, Openbare ruimte
door Redactie
Stilstaan en parkeren binnen vijf meter van een kruising is verboden, en daar kunnen wij als burgers een boete van 90 euro voor krijgen. :copfoei:

Ach ja, gelukkig hebben we de foto's nog... :noemo:

Kruising Bakkerstraat-Van Zompelstraat bij de Vomar, maandag 1 maart 2010:



Mogelijke teksten bij de foto:

- Gemeente dolblij dat al die anti-parkeerpaaltjes eindelijk zijn weggehaald... :dans:

- Ambtenaren boycotten de betaalde parkeerplaatsen bij de Vomar vanwege gemeentelijke bezuinigingen... :doedoei:

- Ambtenaren: "when in Rome, do as the Romans do..."...:yesyes:

- Ambtenaren van Koningstein: "we wilden wel lopend naar de Vomar, maar we wilden geen hondenpoep aan onze schoenen...." :duh:


:noemo:
2 reacties ( 3291 keer bekeken )   |  permalink

BSO in het gebouw van de Hannie Schaftschool 
19-2-2010 - Kinderen
door Redactie
Op 1 februari 2010 is Kinderopvangorganisatie 'Het Kootertje' gestart met het aanbieden van naschoolse- en buitenschoolse opvang in het gebouw van de Hannie Schaftschool. De opvang is toegankelijk voor alle kinderen van 4-13 jaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Kootertje, of op de webpagina van deze nieuwe BSO, genaamd 'De Stad'.

reactie toevoegen ( 2347 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel

Definitief ontwerp Voorhelmplein 
19-2-2010 - Gemeente, Wijkcontract, Openbare ruimte
door Redactie
Het College van B&W heeft bij besluit van 20 januari 2010 het definitief ontwerp van het Voorhelmplein vastgesteld.

Het verbeteren van de pleinen in het Rozenprieel (waaronder dit deel van de Voorhelmstraat) is onderdeel van het wijkcontract dat de gemeente, Ymere en andere partners in de wijk hebben afgesloten.

In het definitief ontwerp zijn de reacties van de inspraakavond d.d. 8 juni 2009 meegenomen. De inspraakreacties op het Voorlopig Ontwerp waren overwegend positief. Waar mensen vonden dat het ontwerp op onderdelen beter kon (locatie fietsenrekken aan de zuidkant), is het ontwerp in overleg met insprekers aangepast.

:pdfje: Definitief Ontwerp Voorhelmplein

reactie toevoegen ( 2374 keer bekeken )   |  permalink

Het Rozenprieel, een 'wijk te kijk-tentoonstelling' 
15-1-2010 - Uitnodiging, Cultuur
door Redactie
Zondagmiddag 17 januari 2010 opent wethouder Jan Nieuwenburg om 16.00 uur in het ABC Architectuurcentrum de expositie 'Het Rozenprieel'. De opening wordt opgeluisterd door het zangkoor Prima Musica o.l.v. Johan Donker Kaat. Zij brengen het wijklied 'Zeg maar de Roos' ten gehore.



Het Rozenprieel, Een 'wijk te kijk-tentoonstelling'
ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
Toegang gratis
Geopend: di-za 12.00-17.00 uur / zo 13.00-17.00 uur

Het Rozenprieel is een typische volkswijk gelegen aan de rand van het Haarlemse historische stadscentrum. Momenteel wordt er veel energie gestoken om de leefbaarheid van deze dynamische wijk, kortweg 'De Roos', nog verder te vergroten. Zo vinden er forse investeringen plaats in het vastgoed door onder meer woningcorporatie Ymere en de gemeente maar ook door particulieren die bewust kiezen om in deze stadswijk te wonen en te werken. Vanuit architectuurhistorisch perspectief en uit oogpunt van de (sociale) geschiedenis, heeft het Rozenprieel een interessant verleden, heden en toekomst.

Op de expositie in het ABC worden verscheidene facetten van de wijk belicht: van bijzondere gebouwen – zoals De Greiner – tot en met een terugblik naar de roerige jaren zeventig toen de wijk compleet gesaneerd moest worden. Het beeld Tante Jans, geplaatst midden in de wijk, verwijst naar die tijd en staat voor saamhorigheid, strijdbaarheid en behoud van de wijk.

De expositie over het Rozenprieel, samengesteld door vrijwilligers van het ABC en buurtbewoners, zal in het ABC zijn opgesteld tot en met 14 maart.

reactie toevoegen ( 2530 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel


<< <Terug | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | Volgende> >>