Dreefschool krijgt vergunning voor bouw noodlokalen 
28-10-2009 - Gemeente, Groen
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten een vergunning te verlenen aan de Dreefschool voor de bouw van noodlokalen in het Frederikspark.

Veel omwonenden en organisaties dienden hiertegen bezwaren in; het Frederikspark -dat een rijksmonumentenstatus geniet- zou onbebouwd en ongeschonden moeten blijven. Ook zijn de bezwaarmakers bezorgd dat de gemeente de noodlokalen langer zal laten staan dan de nu genoemde periode van maximaal drie jaar.

Alle ingediende bezwaren zijn door B&W ongegrond verklaard. Eerder verleende de bestuursrechter al ontheffing zodat het traject van vergunningverlening door kon gaan.

Vermoedelijk wordt in de kerstvakantie met de bouw van de noodlokalen aan de noordwestzijde van het Frederikspark begonnen.
Zie verder: Het besluit van B&W, d.d. 28 oktober 2009

Zie ook: Dreefschool mag verhuizen, Rozenprieel.nl, 14 okt. 2009

Zie ook: Noodlokalen in het Frederikspark, Rozenprieel.nl, 11 okt. 2009

Zie ook: Haarlemsbouwplannen mbt noodlokalen


Ina 
29-10-2009
Volgens mij ligt het Frederikspark niet in het Rozenprieel. Daar hoeven wij ons toch niet druk over te maken? Op de plek waar TIJDELIJK de noodlokalen komen, stond nog niet zo lang geleden het Sportfondsenbad en ver daarvoor het Brongebouw,
Er blijft nog genoeg groen over. Het park zelf blijft zoals het was. De kinderen van de Dreefschool zullen toch ergens naar toe moeten tijdens de verbouwing van hun school.

De Stichting Haarlemsbouwplannen doet vermoeden dat dit een website van de gemeente is. Het is echter gewoon de mening van één particulier!

Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.