Een bolderkar voor Peuterspeelzaal Beertje Bas! 
3-12-2010 - Gemeente, Kinderen


Een feestelijke stoet trok gisteren door de straten van het Rozenprieel. Een kinderfeestje? Daar leek het wel op! De peuters van peuterspeelzaal Beertje Bas namen hun eigen spiksplinternieuwe bolderkar in gebruik. De eerste rijtoer was -vanwege het koude weer- een korte tocht door het Rozenprieel.

Goed ingepakt en gezellig naast elkaar onder een dekentje hadden de peuters veel plezier tijdens het ritje. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zullen de peuters er nog heel vaak op uit trekken met hun nieuwe bolderkar.


De peuters uit de meest versteende wijk van Haarlem willen met hun bolderkar in ieder geval naar een echt bos, de Haarlemmerhout. Lopend konden de peuters -variŽrend in leeftijd van 2 tot 4 jaar- de Hout niet bereiken. Met de bolderkar kunnen de kinderen nu toch op een veilige en comfortabele manier vervoerd worden van de peuterspeelzaal aan de Linschotenstraat naar het bos en de kinderboerderij. Ook kunt u de peuters tegenkomen in het centrum, wanneer zij een bezoek brengen aan onder andere de stadsbibliotheek, de Grote Markt, of een Haarlems museum.

Voor de financiering van de bolderkar heeft de gemeente Haarlem een subsidie toegekend vanuit de subsidiegelden voor bewonersinitiatieven. Heeft u ook een Goed Idee dat uitvoering verdient? U kunt uw aanvraag indienen op de website van de gemeente.

Melle 
2-12-2010

Het uitpakken en in elkaar zetten was even werk maarre,
Wat een ontzettend mooie actie Margreet! :welokee: Beertje Bas is cool :dans:Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.