Tunnelprotest aan het Zuider Buiten Spaarne 
17-5-2009 - Gemeente, Zuidtangent
Bewoners van het Zuider Buiten Spaarne protesteren tegen de uitgelekte plannen van de gemeente voor een tunnel voor de zuidtangent onder het Spaarne. Deze tunnel zou uitmonden op het Zuider Buiten Spaarne, ter hoogte van Koningstein.

Deze tunnelvariant was -in een iets andere versie- al eerder bekend. Omdat andere tunnelvarianten inmiddels onhaalbaar lijken of op veel bezwaren stuitten, is dit plan uit de ijstkast gehaald, aangepast en voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Het Haarlemse college spreekt zich deze of volgende week uit over deze variant tussen Schipholweg en Langebrug, volgens het Haarlems Dagblad.

Hier is een linkje naar notulen van een bijeenkomst in oktober 2004. Toen had er een bijeenkomst van de klankbordgroep Zuidtangent plaatsgevonden waar de tunnelvariant die uitmondt op het Zuider Buiten Spaarne als verrassing gepresenteerd werd...Ina 
11-6-2009
STADSGESPREK TUNNELSTUDIE

Maandag 22 juni a.s. is er een stadsgesprek over de eindreportage van de Tunnelstudie: www.tunnelstudie.nl

U bent hierbij als inspreker of toehoorder van harte welkom.

De bijeenkomst begint om 18.00 in de raadzaal van het stadhuis.

De eindreportage is inmiddels gereed en het College heeft een besluit genomen.

De gemeenteraad wil voor de behandeling van het voorstel belanghebbenden en belangstellenden over het eindrapport raadplegen.

Als u wilt inspreken op 22 juni kunt u zich aanmelden:

www.haarlem.nl/inspreken


Cornelius 
6-6-2009
Kunnen we wel mooie pamfletten ophangen in een groot aantal woningen in De Roos dat we zo boos zijn... maar het besluit is kennelijk gewoon al in kannen en kruiken. De variant die ons het meeste zal raken is het best, het handigst, het veiligst, het goedkoopst en zal ook nog eens geld opleveren, nl. veel meer passagiers. Jaja. C.

Ina 
6-6-2009
NIEUWS !! 8 juni

http://tunnelstudie.nl/page.php?id=9

Cornelius 
5-6-2009
In de raadsvergadering van 28 mei heeft de verantwoordelijk wethouder verzekert dat het College van B & W komende week een besluit neemt. Dat klonk zeer overtuigend.

Cornelius 
24-5-2009
Donderdagavond - de 28e mei - vergadert de gemeenteraad onder meer over de 'geheime' tunnelplannen en de manier waarop hieraan aan de direct betrokkenen geen mededelingen zijn gedaan. Aan de vergadering gaat een infomarkt vooraf. Hier willen de gemeenteraadsleden van de bewoners horen wat hen dwars zit. Het is dus wel handig als zoveel mogelijk Rozenprieelers hun gezicht laten zien en vooral hun stem laten horen.

Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.