Hondenpoepactie Rozenprieel groot succes 
22-4-2009 - Gemeente, Wijkcontract, Openbare ruimte
door Redactie
22 april 2009 - Zie het originele bericht "hondenpoepactie Rozenprieel groot succes" op de website van de gemeente Haarlem.

reactie toevoegen ( 2385 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel

Meldingen Openbare Ruimte gemeente Haarlem 
15-4-2009 - Gemeente, Openbare ruimte
door Redactie
Wilt u iets melden aan de gemeente Haarlem over uw leefomgeving? Zijn er stoeptegels verzakt, blijft ergens grofvuil te lang liggen, is er een vuilnisbak stuk, dan kunt u dat zelf melden.

Op de website van de gemeente http://mor.haarlem.nl ziet u rechts bovenin uw scherm 'Maak een nieuwe melding' staan. Als u daarop klikt, dan kunt u in het venster dat dan wordt geopend uw melding doen.

De status van uw melding kunt u ook volgen via http://mor.haarlem.nl
Daar klikt u op het vlaggetje bij de locatie van uw melding, dan ziet u direct of de melding al in behandeling is genomen.


reactie toevoegen ( 2467 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel

Open dag appartementen Bethelkerk 
3-3-2009 - Overig
door Redactie
Binnengekomen bericht van Bert Koelman - Open dag van de nieuwgebouwde appartementen Bethelkerk (Voorhelmstraat 3) (klik hier voor locatie) van 13:00 uur tot 15:00 uur aanstaande zaterdag 7 maart.
1 reactie ( 2555 keer bekeken )   |  permalink

Wijkavond 25 februari groot succes 
25 Feb 2009 - De Tulp zat stampvol met bewoners. Iedereen was benieuwd wat de zes verschillende werkgroepen allemaal al gedaan hebben in onze wijk en ook wat ze nog gaan doen.

Hier volgt een verslagje van het eerste deel van de avond.

SCHOON EN HEEL
Lex Wijnbeek (gemeente Haarlem) vertelde onder andere over extra afvalbakken die al geplaatst zijn en gaf ook aan dat er op 16 Mei een schoonmaakdag is in de wijk. Uit de zaal kwamen opmerkingen over het Hondenplan (zie site de site van de gemeente haarlem.). Het is verstandig voor bewoners om deze opmerkingen nog eens bij de groepen Schoon en heel en GGRG te melden!

GROEN IN DE WIJK
Annette Kroes gaf een presentatie inclusief foto's van het Geheime Groene Roos Genootschap. Ze verklapte het geheim van de kerstbomen. Met digitale impressies werden ideeen gebracht over meer groen in de wijk waaronder groen op sommige plekken maar bijvoorbeeld ook groen op het water en zijn nog veel meer van plan zie de website van GGRG en ook de site van de gemeente haarlem.


ONVEILIGE PLEKKEN
Hans Vriend (gemeente Haarlem) vertelde namens de wijktrekker dat deze groep onder andere zorgt voor het plaatsen van hekken daar waar nodig is. Uit de zaal kwam de vraag of dat ook bij een andere poort geregeld kan worden. Hans gaf aan dat iedereen zich nog kan aanmelden voor de werkgroepen. Zie voor contactgegevens de site van de gemeente

AANPAK PALMPLEIN, PLEIN VOORHELMSTRAAT, TUIN VAN WIM JONKER
Chantal Verburg (Ymere) vertelde over de werkgroep die verschillende idee-en aan het inventariseren is om deze pleinen aan te pakken. Ook hier kwamen uit de zaal vragen over het stuk braak liggend terrein naast het Palmplein. Hans Vriend (gemeente Haarlem) legde uit dat de eigenaren van deze grond zelf snel moeten gaan bouwen. Ook zal het plein pas worden aangepakt nadat die bebouwing klaar is.

KUNST EN CULTUUR
Floris Mulder en Joost Mulder vertelden over de plannen waaronder een nieuwe wijkwandeling op 16 Mei. Geef idee-en door aan Joost Mulder (via de werkgroep Kunst en Cultuur) om deze wijkwandeling zo interessant mogelijk te maken!

VERKEER EN PARKEREN
Hans Vriend vertelde namens trekker Bart van de Hulsbeek de laatste stand van zaken. Uit de zaal kwamen vragen over mensen die van ver komen en in onze wijk parkeren als ze het centrum in gaan. Hans Vriend gaf aan dat een oplossing zou kunnen zijn om voor de gehele wijk parkeervignetten in te voeren omdat er sommige straten zijn waar dit nog niet het geval is. Ook kwamen vragen over het plaatsen van drempels. Andere bewoners gaven aan dat drempels ook lastig kunnen zijn in verband met trillingen in huis. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente.

Klik hier voor foto's van de avond.


Gehoord tijdens de pauze...

- Hallo meneer.. u bent van de gemeente?
- Jazeker.
- En uw werkgroepje gaat onder andere over de hondenpoep?
- Ja, en..
- Dus u heeft hondenpoep in uw portefeuille?
- ...

:schater:

Bent u zelf ook bij de vergadering geweest, en wilt u daar iets over vertellen, laat dan uw reactie achter. Dat kan middels onderstaande link.

reactie toevoegen ( 3468 keer bekeken )   |  permalink

Ondernemers actief in het Rozenprieel  
17-2-2009 - Ymere, Overig
door Redactie
In het buurthuis in de wijk Rozenprieel is vrijdag 30 januari 2009 de eerste bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers die in deze buurt gevestigd zijn. Samen met Ymere kunnen ze meer voor de wijk betekenen. Oude stadswijken bloeien vaak op met de komst van bedrijvigheid en winkels. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en met hun producten en diensten verhogen zij de kwaliteit van wonen in de wijk.

Klik hier om de rest van dit artikel te lezen...
reactie toevoegen ( 2580 keer bekeken )   |  permalink

Dreumesgroep in Rozenprieel 
13-2-2009 - Uitnodiging, Kinderen
door Redactie
Wist u al dat er in het Rozenprieel een dreumesgroep is?

Iedere donderdagochtend is er een speelgroep voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders of oma’s.Van 10 uur tot 11.30 uur kan er gespeeld worden in de Hannie Schaftschool, Linschotenstraat 57a.

De kinderen gaan met hun ouders/oma’s lekker spelen. Op deze manier kun je ook andere ouders en kinderen ontmoeten. Ook kunnen de ouders/oma’s verhalen, ervaringen en tips over de kinderen uitwisselen. Natuurlijk is er koffie en thee, en limonade voor de kinderen.

Er is leuk speelgoed, informatiemateriaal, en er worden activiteiten aangeboden.

Er is een leidster aanwezig en ook zal er regelmatig een wijkverpleegkundige zijn die allerlei vragen over kinderen van deze leeftijd kan beantwoorden.

Het kost € 1,50 per ochtend, ook kan er een strippenkaart gekocht worden voor 10 keer (12,50).

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Informatie bij Haarlem Effect, Imi Nijholt, telefoon: 5319030.

Zie ook het overzicht van Kinderactiviteiten van Haarlem Effect.

Let op: Er is geen dreumesgroep tijdens de schoolvakanties!
reactie toevoegen ( 2456 keer bekeken )   |  permalink   |  link bij dit artikel

Openbare Buurtvergadering 
In samenwerking met het projectteam van de gemeente Haarlen en de woningstichting Ymere organiseren de actieve bewonersgroepen van het Rozenprieel een:


Openbare Buurtvergadering
Woensdagavond 25 februari
20.00 tot 22.00 uur
Buurtcentrum de Tulp
Voortingplantsoen 56


Programma
20.00 – 21.15 uur

Korte Presentatie van de werkgroepen:
- Heel en Schoon
- Onveilige Plekken
- Aanpak pleintjes
- Kunst en Cultuur
- Verkeer en parkeren
- Groen in de Wijk (Het Geheime Groene Roos Gezelschap)

De werkgroepen zullen uitleggen wat er tot nu toe al gedaan is en wat ze nog van plan zijn te gaan doen. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van suggesties.

21.15 – 21.30 uur
Pauze

21.30 – 22.00 uur
Presentatie Wijkvisie door Ymere

Ymere zal haar visie geven over de toekomst van de wijk en is benieuwd naar uw reactie hierop.

Namens het gemeentebestuur zal op deze avond tevens de wijkwethouder de heer Chris van Velzen aanwezig zijn.

Wij hopen van harte dat u ook zult komen en zegt wat u er allemaal van vindt. Tot dan.

De actieve bewonersgroepen van het Rozenprieel


reactie toevoegen ( 2472 keer bekeken )   |  permalink


<< <Terug | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Volgende> >>