Wijkraad Rozenprieel 
10-10-2009 - Wijkraad
Sinds maandagavond 5 oktober 2009 heeft het Rozenprieel weer een eigen wijkraad!

Wijkraad Rozenprieel heeft als doel de inwoners meer invloed te geven op overheidsmaatregelen over de wijk, de leefbaarheid van de wijk en de sociale cohesie en samenwerking tussen bewoners te bevorderen.

De uitgebreide werkwijze is na te lezen in het Huishoudelijk Reglement van Wijkraad Rozenprieel, dit reglement moet nog ter goedkeuring worden aangeboden aan de gemeente.

Tijdens de verkiezing van maandag 5 oktober brachten 49 bewoners hun stem uit.

Bewoners lieten ook weten met welke onderwerpen de nieuwe wijkraad aan de slag kan: inspraak over de ondergrondse afvalcontainers, de wijkcontracten, tegen tunnels, en vóór parkeren: er is genoeg te doen!

Stadsdeelmanager Anouk Stilma liet weten dat de gemeente geld heeft voor goede ideeën van bewoners. Rozenpriëlers met goede ideeën kunnen zich melden bij de nieuwe wijkraad.

Op 18 november houdt Wijkraad Rozenprieel om 20.00 uur een openbare vergadering in De Tulp. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom bij deze vergadering. De agenda van de vergadering wordt nog bekend gemaakt.

Alle kandidaten die vermeld staan in de Verkiezingseditie van wijkkrant Rooskleurig zijn gekozen als wijkraadslid.

Zeven van de acht wijkraadsleden waren eerder al actief in voorlopers van de wijkraad, zoals het Actieve Bewoners Comité Rozenprieel (ABC) en de Participatiegroep Rozenprieel.

Er waren alleen verkiezingen. De (kandidaat-)wijkraadsleden hebben geen verslag gegeven over het door ABC Rozenprieel sinds februari 2009 gevoerde beleid.

Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.