Verkeerschaos Buitenrustbruggen....  
Er heerste op zaterdagmiddag 26 september een gigantische verkeerschaos bij de Buitenrustbruggen. De zuidelijke brug was weer eens stuk. Zoals dat wel vaker het geval is. De Buitenrustbruggen zijn aan vernieuwing toe, maar daar heeft de gemeente geen geld voor. :sadley:Nu de Kampersingel is afgesloten en al het verkeer over de Buitenrustbruggen wordt geleid is de verkeersdrukte aan de zuidkant van het Rozenprieel enorm toegenomen. En uitgerekend op zaterdagmiddag weigerde de zuidelijke Buitenrustbrug dienst; deze kon niet geheel worden gesloten. Zelfs fietsers konden geen kant op. :nopompom:

Wat doet een wethouder van verkeer in zo'n geval? :wink:
Nou, onze onverschrokken wethouder van Verkeer Jan Nieuwenburg had een oplossing. Hij overzag de verkeerschaos en vond toch nog een uitweg.
Koelbloedig fietste hij op zijn bakfiets tegen de stroom in over de fietsstrook van de noordelijke brug. Tegen het verkeer in.... da's wel een béétje ondeugend voor een wethouder van verkeer. :schater:

Maar ja, Jan fietst natuurlijk de laatste tijd wel vaker tegen de stroom in. Zo was hij de enige in Haarlem die dacht dat de 104 miljoen provinciegelden ook wel gebruikt kon worden voor andere openbaar vervoersprojecten in plaats van een tunnel voor de zuidtangent.

Waar zou hij nou aan denken, al fietsend door de verkeerschaos? Aan Marjan Zoon, fractievoorzitter van de PvdA (ook de partij van Nieuwenburg), die de provincie schoffeerde door de 104 miljoen een fooi te noemen? :bonk:

Of aan Elisabeth Post, de gedeputeerde van de Provincie die onlangs liet weten dat Haarlem zich erop moet voorbereiden dat de 104 miljoen wellicht een bestemming krijgt buiten Haarlem?

Ach, wat een gezeur ook. Als iedereen net zoals Jan lekker gaat fietsen hebben we helemaal geen openbaar vervoer nodig. En ook geen tunnels voor auto's en zuidtangentbussen. :thumbsup:

Misschien alleen een paar nieuwe Buitenrustbruggen.
Kan dat op de agenda, Jan?

Commentaar 
U mag na 90 dagen geen reactie meer achterlaten.